Bursa Boyugüzel Termal Hotel

Bursa Boyugüzel Termal Hotel, "Bursa'da Eviniz" sloganıyla konforlu, sıcak ve huzurlu bir ortam sunuyor. Boyugüzel Termal Hotel, adında anlaşılacağı üzere termal sularla hizmet veren, Bursa'nın şifalı termal sularını su şebekelerinden vermektedir. Doğadan gelen şifayı sizlere özel olarak sunduğu termal hamamında huzur ve sağlık bulacaksınız.

Boyugüzel Termal Hotel; Bursa, Osmangazi ilçesi, Çekirge semtinde, Uludağ caddesi üzerinde, Asker Hastanesi karşısında bulunmaktadır.




Şehir merkezine 5 km., Otobüs Terminali’ne 8 km., Mudanya’da Feribot’a 22 km., Uludağ’a 29 km., Yenişehir Hava alanına 45 km. mesafededir.


Boyugüzel Termal Hotel; rahatlığı, huzuru ve konforuyla sizi dinlendirici ortamına davet ediyor. Özel otoparkı, zengin açık büfe kahvaltısı, size özel tarihi termal hamamları ve turizm standartlarında 53 odası ile hizmetinizdedir.


Bursa’nın; kaplıcaları, eşsiz doğası, yeşili, tarihi, Uludağ’ı, denizi, döner kebabı, meyveleri, ipeği ve ipek yolu ile misafir memnuniyeti anlayışının birleştiği “BURSA’daki EVİNİZ” sizi ağırlamaktan kıvanç duyacaktır.

Otelin ismi; Bursa’lı Mustafa oğlu Derğâh-ı Alî müteferrikalarından (idareye hizmet eden) ve dönemin (1633) Bursa âyanlarından (ileri gelenlerinden) olan, 1643’de vefat etmiş Hacı Mehmet Ağa’nın soyadıdır.

Hacı Mehmet Ağa, Şeyh Paşa mahallesinde oturmuş, Ulucami mütevellîğinde (vakıf idareciliği) bulunmuştur. Karısı Hâkim Çelebi kızı Refiye Hanım, oğlu Ahmet Çelebi ve kızı Mediha hatundur.
Boyugüzel ailesinin o dönemde Şeyh Paşa mahallesinde ve birçok yerde mülkleri vardır. Çekirge’de altlı üstlü dört odası, dört ahırı, iki akarsuyu, bahçesi, avlusu, bağları, dut ve nar bahçelerini kapsayan 3000 kuruş kıymetli bir evi ile ehlizade evleri (BOYUGÜZEL TERMAL HOTEL) olarak bilinen diğer bir ev bulunmaktadır. Bu evin; altlı üstlü birçok odası ve bir hanı olup; 1645 yılında 1300 kuruş kıymeti olduğu bilinmektedir.

Evi, 1926’da Rusçuk’lu Salih Hayri Öztuna; İnegöl’de oturan Mısırlı bir Paşa’dan 2000 liraya satın almıştır. Sonradan kiraya verilen mülk; Halil Ağa isminde bir kiracı tarafından otel olarak işletilmiştir.

1939-1945 harp yıllarında, askeriyenin talebi üzerine, Bursa Asker Hastanesi’nin ek binası olarak, göz hastalıklarının sağlık hizmetinde kullanılmıştır. Harpten sonra Rusçuk’lu Salih Hayri ÖZTUNA’nın kızı tarafından işletilmiş ve günümüzde de torunları tarafından işletilmektedir.
Otel, yıllar içinde; radikal tamirat, tadilât ve ilavelerle çağdaş hizmet verebilecek bugünkü kalitesine kavuşturulmuştur. 60 odası ve 2 adet özel Termal Hamam’ı ile geçmişten bugüne, sıcak aile oteli olma özelliğimiz, “BURSA’daki EVİNİZ” olarak değerlendirilmiştir. Gelenekleşmiş bu özelliğimizden kıvanç duymaktadır.


Bursa Boyugüzel Termal Hotel'in 400 yıllık tarihi, şifalı 2 adet özel termal hamamı rezervasyon yaptırmak kaydıyla, 24 saat hizmete açıktır. Mermer kurnalardaki billur suların sesiyle dinlenirken, yorgunluk ve stresinizi atabilirsiniz. Boyugüzel Termal Hotel; hamamları ile Türk geleneklerini devam ettirmekte, hamam geleneğini, bir kültür mirası olarak günümüze taşımaktadır. 

Hamamlardaki radyoaktif termal suyun; romatizma, siyatik, gut, yorgunluk ve nekahat halleri, tutmayan kemik kırıkları, egzama, astım, bazı alerjik hastalıklar ve kadın hastalıklarında başarılı sonuçlar verdiği raporlarla belgelenmiştir. 

Bursa Boyugüzel Termal Hotel'de konaklayan misafirler, termal hamamlara oda katlarından asansörle direkt ulaşabilir ve günlük yarım saat ücretsiz kullanım hakkı vardır. Konaklama yapmadan faydalanmak için Hamam Rezervasyon Formu'nu doldurabilirsiniz. Standart ve Plus adlı odaları mevcuttur.

STANDART ODA ÖZELLİKLERİ:
* French veya Twin Yatak
* Ücretsiz Wi-Fi
* Duman Dedektörü
* Plazma TV
* Kablolu TV
* Minibar
* Split Klima
* Merkezi Isıtma
* Küvetli Banyo
* Odada ve Banyoda Direkt Telefon
* Saç Kurutma Makinesi
* Ütü ve Masası (isteğe bağlı)
* Günlük yarım saat "Termal Hamam" kullanımı
(rezervasyon gereklidir.)


PLUS ODA ÖZELLİKLERİ
* French veya Twin Yatak
* Ücretsiz Wi-Fi
* Duman Dedektörü
* Plazma TV
* Uydu TV
* Minibar
* Split Klima
* Merkezi Isıtma
* Çalışma Masası
* 1 adet Ücretsiz Su
* Çay-Kahve Seti
* Duşlu Banyo
* Odada ve Banyoda Direkt Telefon
* Saç Kurutma Makinesi
* Ütü ve Masası (isteğe bağlı)
* Günlük yarım saat "Termal Hamam" kullanımı
(rezervasyon gereklidir.)

























RESTORAN
Güne zinde başlamanın en sağlıklı ve keyifli yolunu sizlere sunmak adına, zengin açık büfe kahvaltısı ile hizmetinizdedir. Bursa Boyugüzel Termal Hotel'in 100 kişi kapasiteli salonunda, her gün 07.30 – 10.30 saatleri arasında ücretsiz açık büfe zengin kahvaltı hizmeti verilmektedir.
LİMON BAHÇESİ
Limon bahçemizde çayınızı içerken, termal hamam kubbeleri eşliğindeki sıcak ortamında dinlenebilirsiniz.
LOBİ
Sıcak ve misafirperver bir ortamda içeceklerinizi yudumlarken, dinlenir, televizyon seyreder ve hoşça vakit geçirebilirsiniz.



.   Bursa Boyugüzel Termal Hotel İletişim Bilgileri:

Adres: Çekirge Mahallesi, 2.Selvi Sokak, No:6, 16070 Osmangazi / BURSA / TÜRKİYE
Telefon : +90 224 239 99 99 
Faks: +90 224 239 67 67 
Gsm : +90 533 552 72 77
Email: rezervasyon@boyuguzel.com
Web adresi: www.boyuguzel.com
Facebook adresi: https://www.facebook.com/www.boyuguzel.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder