Keles Kocayayla Otel

Kocayayla Keles'e 4 km. uzaklıktadır.Yaklaşık 400.000 m2. lik açık çayır ve mer’a alanına sahip olan Kocayayla, Türkiye’nin de en büyük yaylalarından biridir.Kocayayla Otel, Bursa’nın en eski yerleşim yerlerinden olan Keles İlçesi’nin Kocayayla mevkisindedir. Kocayayla büyük çam ağaçlarla kaplı ormanın içinde 1200 metre yükseklikte büyük bir yayladır.




Kocayayla’daki piknik alanlarında ailece piknik yapabilinmektedir.Bursanın popüler mesire terlerinden biri olan Kocayaylaya yüzlerce okul,gezi grupları ve aileler gelmektedir.Hafta sonlarında ve yaz aylarında doluluk oranı tavan yapmaktadır.



Kocayayla doğası ve temiz havasıyla  misafirlerini beklemektedir.Karaçamların çok olduğu Kocayayla’da meşe, gürgen, kavak gibi ağaçlarda bulunmaktadır. Oksijeni bol olan temiz havası astım,verem,akciğer ve solunum rahatsızlıklarına iyi gelir..


Kocayayla’da av turizm’i ile de öne çıkmak istiyor. Bunun için Keles Belediyesi çalışmalar yapmaktadır.Ayrıca Keles Belediyesi tarafından yap-işlet-devret modeliyle yaptırılan ağaç evlerde doğayla içiçe alternatif tatil sunuyor .Osmanlı  Devletinin Kocayaylada otağ kurduğuda bilinmektedir.Kocayaylada Keles Belediyesi ve Orman İşletmesi tarafından muhtelif spor alanları, masa,bank, ocak, restaurant, kır kahvesi, büfe, mescit, oyun parkı ve tuvalet yaptırılmış, şehir şebekesinden ayrı olarak su getirilmiştir. Kocayaylaya gelen misafirlerin tüm ihtiyacını karşılayabilecek altyapıya sahiptir.

Kocayayla da çeşitli izci kampları düzenlenmektedir.Türkiyenin değişik yerlerinden  gelen çim kayağı, güreş ve futbol takımları burada kamp çalışmalarını yapmaktadır.Önümüzdeki yıllarda yeni tesislerin yapılması beklenmektedir.Çünkü ulu çam ağaçlarının içinde yer alan bu yayla; çadır turizmi, kampçılık, trakking ve sair doğa sporları için ideal bir mekandır. Ayrıca her yıl tertiplenen Geleneksel Kocayayla Şöleni’nden başka siyasi partiler, dernekler ve çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından da Kocayayla’ da büyük şölenler yapılmaktadır. Her yıl yağlı güreş, cirit, boğa güreşi müsabakaları da olmaktadır.Bu şölenler ile Kocayaylayı, her yaz mevsiminde ortalama 200.000 kişi  ziyaret etmektedir.


Keles Kocayayla Otekonuklarına doğayla ile başbaşa konaklama imkanı sunar. Büyük bir yaylanın ve ormanın içinde doğa ile içiçe bir tatil geçirmek isterseniz  Keles Kocayayla Otetam size göredir.Güne bol oksijenli temiz hava ile daha dinamik başlarsınız.Kocayayla Otelin odalarında banyo, tuvalet, saç kurutma makinesi ve mini buzdolabı bulunmaktadır.

Adres:Kocayayla mevkii, Keles, Bursa  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder