İznik Cem Otel

Bir çok kültür ve medeniyete başkentlik yapmış İznikin denizi andıran gölünün kıyısında, tarih ve doğa ile kucaklaşmış eşsiz bir konumdaki İznik Cem Otel sizlere zevkli bir tatil sunuyor. Şehir otellerinden farklı bir anlayışla 1991 yılından beri hizmet veren Cem Otel, açıldığı günden bu güne kadar hizmet kalitesinden ödün vermemiş, müşterilerinin memnuniyetini daima sağlamaya çalışmıştır. Müşterilerine özledikleri kaliteli tatili en uygun fiyatlarla sağlamaktadır.



1974 yılında ev olarak yapımına başlanan binamız 1991 yılıda pansiyon olarak turizm sektöründe hizmet vermeye başlamış, 1994 yılında cafeterya ilavesi ile sabah kahvaltısı, 2003 yılnda Antik Restaurat ilavesi ile akşam yemeği keyfini müşterilerinin hizmetine sunmuş, 2010 yılında Teras Restaurant ilavesi ile sabah kahvaltısı ve akşam yemeklerinde otantik lezzetler ve farklı tatlara imza atarak sektöründe bir ekol olmuştur.



 2011 yılında odalarımızda yaptığımız revizyonla İznik Cem Otel son halini almış, müşterilerine prensiplerinden ve kalitesinden ödün vermeden en uygun fiyatlarla hizmet sunmaktadır. Hedefimiz müşterilerimizin otelimizden mutlu ayrılmalarıdır. En büyük olmamız mümkün değil ama en kaliteli olmak amacımızdır.


Sevdiklerinizle sıcacık dakikalar geçirebilmeniz için Teras Restaurant her şeyi düşündü.
150 kişilik Teras Restaurant da özel davetleriniz ve toplantılarınız, ayrıca iş yemekleriniz için kusursuz bir şekilde tasarlanmıştır.


Teras Restaurant seçkin mutfağı ile geleneksel lezzetlerini usta şeflerin elinden sunuyor.
Bir çok kültür ve medeniyete başkentlik yapmış İznik in denizi andıran gölünün kıyısında, tarih ve doğa ile kucaklaşmış eşsiz bir konumdaki Cem Otel sizleri Teras Restaurantında cumartesi ve pazar günleri özel mönüleri ile kahvaltıya bekliyor.










                                                                           Odalar
                                                          Standart Oda Özellikleri
İznik Cem Otelin standart odalarında Minibar,Emanet Kasası,Dahili Telefon,Klima,Saç Kurutma Aleti,Göl Manzaralı Balkon Duş veya Küvet,Çalışma Masası,Ücretsiz Banyo Malzemeleri,Tuvalet,Banyo,Isıtma,Terlik,Uydu Kanalları,Halı Kaplı Zemin,TV,Kanepe,Uyandırma Servisi,Elektrikli Su Isıtıcısı,Sivrisinek Teli,Gardırop/Dolap,Ücretsiz Wi-Fi hizmetleri vardır.


                                                               Suit Oda Özellikleri
İznik Cem Otelin suit odalarında Minibar,Emanet Kasası,Dahili Telefon,Klima,Saç Kurutma Aleti,Küçük Mutfak,Açılır Cam Balkon,Hidromasajlı Küvet,Çalışma Masası,Oturma Alanı,Ücretsiz Banyo Malzemeleri,Tuvalet,Banyo,Isıtma,Terlik,Uydu Kanalları,Halı Kaplı Zemin,TV,Kanepe,Uyandırma Servisi,Yemek Alanı,Elektrikli Su Isıtıcısı,Sivrisinek Teli,Gardırop/Dolap 2 Adet,Göl Manzarası hizmetleri vardır.



Teras ve Antik pub adlı 2 adet restaurantı vardır.Restaurantında balık ürünleri,orman ürünlnleri(mantar)et ürünleri,tatlılar ara sıcakalar gibi zengin bir menüsü vardır.


                                                     İznik Cem Otel iletişim bilgileri

Adres: Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Göl Sahili Caddesi, No:34 Posta Kodu : 16860 İznik  Bursa
Telefon : 0 224 757 16 87  -  0 224 757 22 36
E-mail: info@cemotel.com
Web adresi: www.cemotel.com




                                                                                      İznik
İznikte ilk yerleşimin M.Ö. 2500 yıllarına uzandığı sanılmaktadır. M.Ö. 7. yüzyıl öncesinde burada kurulan yerleşime Helikare denmekteydi. Makedonya İmparatoruBüyük İskenderin generali Antigonus tarafından M.Ö. 316 yılında kent Antigoneia adını almıştır. İskenderin ölümünden sonra Antigonus ile general Lysimakhos arasındaki savaşı kazanan Lysimakhos kente, Antipatrosun kızı olan eşi Nikaianın adını vermiştir. M.Ö. 293te Bithynia Krallığına bağlanan kent, önemli mimari yapılarla süslenmiştir. Bir süre Bithynia Krallığının başkenti olan Nikaia daha sonra Romanın önemli bir yerleşimi olarak varlığını sürdürür.
325 yılı yazı başında Hıristiyanlık için çok önemli olan Birinci Konsül, İznikde toplanmıştır. 


İmparator Constantinusun da katıldığı toplantıda Hristiyanlıkla ilgili yortu günleri ve Nikaia Kanunları adı ile bilinen 20 maddelik metin bu Konsülden sonra kabul edilmiştir.787 yılında İznik Ayasofyasında VII. Konsül toplandı.Ayrıca VI. Haçlı Seferi sonucunda Bizans İmparatorluğu İstanbulu kaybedince İznikte Bizans Hanedan üyeleri tarafından İznik Latin İmparatorluğu kurulmuş ve bu imparatorluk daha sonra İstanbulu fethederek Bizans İmparatorluğunu yeniden kurmuştur.


İznik, Selçukluların ve Osmanlıların da başkenti olmuştur. İznik 1331 yılında Osmanlı orduları tarafından ele geçirilmiştir. Osmanlı idaresinde İznik, sanat, ticaret ve kültür merkezi oldu. Orhan Gazi Medresesinde birçok ünlü ders verdi. Davud-u Kayseri, Ebul Fadıl Musa, Eşrefoğlu Abdullah Rumi gibi ünlü tasavvuflar İznikte yaşadı ve eserler verdi. Osmanlı döneminin ilk cami, medresesi ve imareti İznikte inşa edildi.


Kaynak:tr.wikipedia.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder