Bursa Palas Hotel

Bursa Palas Hotel,”Tarih kokan ikinci evinize hoşgeldiniz” diye karşılıyor konuklarını. Size güler yüzlü personeli ile kaliteli hizmeti ilke edinen şehir merkezindeki Bursa Palas Hotel  Ulu Camii, Osmangazi, Orhangazi Üftade Hz., Tezveren Hz., Yeşil Türbe, Tarihi Kapalı Çarşı, Bursa Surları, Kozahan gibi tarihi yerlere yürüme mesafesindedir.




Bursa Palas Hotel,Bursa şehir merkezindeki konumu ile misafirlerine kaliteli hizmet sunmaktadır.Palas Hotel Ulu camii, Kapalı Çarşı, Kozahan, Orhangazi, Osmangazi, Yeşil Türbe, Bursa Surları, Tophane gibi tarihi anıtlara yakın olmasının yanısıra ;alışveriş merkezlerine,sosyal ve kültürel hayatın kalbi olan sanat galerileri sinema,tiyatro ve kitapçılarada 100 metre mesafededir.Bursa Palas Hotel  toplam 52 oda,116 yatak kapasitelidir. 4 family 2 suit 46 standart oda bulunmaktadır.


Odalarda duş,tuvalet,saç kurutma makinesi,telefon,kablolu televizyon,split klima,kablosuz internet bağlantısı,içinde ücretsiz içeceklerin olduğu minibar ve 24 saat sıcak su hizmeti bulunmaktadır.


Bursa Palas Hotel‘de 150 kişilik açık büfe kahvaltı salonu,250 kişilik seminer ve toplantı için ses ve projeksiyon sistemi hizmeti mevcuttur.60 araçlık ücretsiz kapalı otoparkında araçınız sigortalı olarak park imkanına sahiptir.Bursa Palas Hotel‘de jeneratör ve güvenlik kamerası da vardır.
150 kişi kapasiteli olan, sabah saat 07.30 ile 10.30 arasında kahvaltı hizmeti veren restorantında zengin açık büfe’ den oluşan kahvaltısıyla güne daha farklı başlayabilirsiniz.


İnternet adresinden de online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

                                        Bursa Palas Hotel iletişim bilgileri

Adres: ÇAKIRHAMAM TAHTAKALE MAH.OKUL SOK.13/A – OSMANGAZİ/BURSA
E-mail :  info@bursapalas.com
Telefon: 0 224 223 87 50-51
Fax: 0 224 327 86 86
Web sitesi: www.bursapalas.com


                                                    Bursa



Tarihi coğrafyada bölgeye Phrygia da denilmektedir. M.Ö. 700′lerde Skyth’lerden kaçan Kimmer’lerin Phrygia devletini yıktıkları bilinmektedir. Bursa adı, bu şehri kuran Bithynia Kralı Prusias’dan gelmektedir. M.Ö. 7.yy’da bu bölgeye göç eden Bityn’ler buraya Bithynia adını verirler. M.Ö. 185′te Kartaca’nın yetiştirdiği büyük generallerden Hannibal’in Kral I. Prusias’a Prusias ve Olympus kentinin kurulmasını örgütlediği bilinmektedir. Prusias adı zamanla Prusa, sonra da Bursa’ya dönüşmüştür. M.Ö. 74′te Roma İmparatorluğunun egemenliğine geçen Bithynia Roma’dan gönderilen Proconsul(Eyalet Valisi)’lerce yönetilen bir Asya Eyaleti haline gelmiştir. V Bursa M.S. 385-1326 yılları arasında ise Bizans dönemini yaşamıştır. M.S. 555′lerde bölgede ipek üretimine başlanmış ve doğal sıcak sulu kaplıcaların üretilmesi ile küçük bir kaplıca kenti kurulmuştur.

Prusa (Bursa) 1204-1261 yılları arasında Nikaia(İznik)’a bağlı, genelde kale içinde kalmış, fazla büyüyememiştir. Selçuk İmparatorluğu’nun zayıflayıp dağılmaya başlamasıyla kurulan Anadolu Beylikleri içinde zamanla gelişen Osmanlı Beyliği çevredeki Tekfur’ların arazilerini de alarak güçlenmiştir. Bursa 1307 yılında Osman Bey tarafından kuşatılmış, uzun süren kuşatmadan sonra 6 Nisan 1326′da Osman Bey’in oğlu Orhan Bey kenti zaptetmiştir. 1335 yılında başkent Bursa’ya taşınmış ve kentte büyük imar hareketleri yaşanmıştır.

Osmanlılar Bursa’yı aldıklarında kent sadece hisar içinden ibaretken Orhan Gazi şehri hisarın dışına çıkararak Orhan Gazi Külliyesini kurdurtmuştur. Surlar dışında mevcut yerleşmeye yakın, hakim noktalarda cami ,hamam, imarethane, darüşşifa, medrese gibi kamu yapıları inşa edilerek bu külliyelerin çevrelerinde konut alanları yaratılmış ve böylece bir yerleşme geleneği başlamıştır. I. Murad Hüdavendigar zamanında (1363) başkent Edirne’ye taşınmıştır. II.Fatih Mehmed’in İstanbul’u fethetmesinden sonra ise Bursa’nın faal rolü son bulmuş ve yönetim merkezi niteliğini kaybetmiştir.

Tanzimat sonrası dönemde Hüdavendigar Vilayeti merkezliği yapan Bursa’ya 1900′lü yılların başında Bilecik, Kütahya, Karesi (Balıkesir), Karahisar (Afyon) sancakları bağlı bulunmaktaydı. Milli mücadele dönemlerinde çeşitli ayaklanmaların yaşandığı Bursa, 8 Temmuz 1920′de Yunalılarca işgal edilmiş; 30 Ağustos savaşından sonra Türk birliklerince geri alınmıştır.


Bursa’da Roma ve Bizans Dönemlerinden günümüze ulaşabilmiş yapı yoktur. Eski kenti çevreleyen surların ilk olarak Bithynialılarca yapıldığı, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinde ise onarılarak kullanıldığı düşünülmektedir. Bursa, Osmanlı İmparatorluğunun ilk 200 yıllık döneminde diğer kentlere göre büyük gelişmeler göstermiş, bir çok mimari yapı ile süslenmiş, devrinin tanınmış medreseleri ile bilim aleminin merkezi olmuş, canlı bir ticaret şehridir. I.Murad zamanından başlayan Hüdavendigar Külliyesi, I. Beyazıd’ın yaptırdığı Yıldırım Külliyesi, I.Mehmed (Çelebi) döneminde başlayıp II. Murad zamanında tamamlanan Yeşil Külliyesi Bursa’nın mekansal gelişimini etkileyen ve bugünde ayakta duran büyük komplekslerdir. Cumhuriyet dönemiyle birlikte planlama çalışmalarına başlanan şehirde, 1960′lı yıllardan itibaren sanayinin önemi artmış, kentin nüfus ve kentsel gelişimi hızlı bir değişime uğramıştır. Coğrafi konumu, tarımsal, ticari ve sanayi potansiyelinin yüksek oluşu kentin çekiciliğini her dönem korumasını sağlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder